Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, bardzo smaczny sok z pomidorów lima.
garnek, wyciskarka do soku,
Ciasto Czekoladowa Chmurka to połączenie biszkoptu czekoladowego z czekoladow...
Odsłon: 610
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 41
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 72
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 165
Paszteciki imprezowe. Pysznie smakują na zimno lub podgrzane. Można wykorzyst...
Odsłon: 98
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 122
Ciasto Czekoladowa Chmurka to połączenie biszkoptu czekoladowego z czekoladow...
Odsłon: 610
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 41
Tradycyjnych makówek śląskich nie może zabraknąć na moim świątecznym stole, j...
Odsłon: 72
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako ob...
Odsłon: 165
Paszteciki imprezowe. Pysznie smakują na zimno lub podgrzane. Można wykorzyst...
Odsłon: 98
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 122
Składniki
Pomidory przepłukuję z zanieczyszczeń, kroję na mniejsze części i mielę w maszynce do mięsa przez wyciskacz soku. Przelewam do garnka emaliowanego, dodaję kwasek, sól, cukier. Gotuję około 1 godziny na niewielkim ogniu. Czas ten jest uzależniony od ilości wody w pomidorach. Wystarczy, że zredukuje się nam o 1/3. Taki właśnie przecier przelewam do słoików jako super soczek i pasteryzuję 10 min w temperaturze 100 stopni Celsjusza. Z podanej ilości pomidorów wyszło 3 słoiki 900 ml. Smacznego!!!