Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast kupować gotowe soki w kartonie warto przygotować domowe zapasy na zimę. Do zrobienia soku z wiśni będziecie potrzebowali zaledwie trzech składników.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 496
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 151
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 274
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 161
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3873
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 496
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 151
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 274
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 161
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3873
Składniki
Wiśnie myjemy, usuwamy pestki i przesypujemy do garnka. Owoce zasypujemy cukrem, przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Wiśnie powinny przez ten czas puścić sporo soku.
Na drugi dzień dodajemy do owoców sok z cytryny. Garnek z owocami ustawiamy na kuchence i gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut.
Owoce odcedzamy, ciepły sok przelewamy do słoików. Słoiki szczelnie zakręcamy i odstawiamy do wystudzenia. Następnie słoiki z sokiem wiśniowym pasteryzujemy. Owoce pozostałe po odsączeniu soku możemy wykorzystać do słodkich ciast i deserów.