Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast kupować gotowe soki w kartonie warto przygotować domowe zapasy na zimę. Do zrobienia soku z wiśni będziecie potrzebowali zaledwie trzech składników.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1289
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4077
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1030
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1289
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4077
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1030
Składniki
Wiśnie myjemy, usuwamy pestki i przesypujemy do garnka. Owoce zasypujemy cukrem, przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Wiśnie powinny przez ten czas puścić sporo soku.
Na drugi dzień dodajemy do owoców sok z cytryny. Garnek z owocami ustawiamy na kuchence i gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut.
Owoce odcedzamy, ciepły sok przelewamy do słoików. Słoiki szczelnie zakręcamy i odstawiamy do wystudzenia. Następnie słoiki z sokiem wiśniowym pasteryzujemy. Owoce pozostałe po odsączeniu soku możemy wykorzystać do słodkich ciast i deserów.