Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam Wam kolejną wariację sosu z cukinii na zimę. Tym razem jest to sos cukiniowo paprykowy o słodko kwaśnej nucie. Taki sos będzie jak znalazł na zimę jako sos do pizzy czy sos do spaghetti. Cukinii i papryki w sklepach i na działkach mnóstwo więc nie zwlekajcie i zróbcie taki sosik.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 775
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1613
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6127
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8940
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 775
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1613
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6127
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8940
Składniki
Obraną cukinię, paprykę i cebulę zmielić w maszynce do mięsa na średnim sitku. Zmielone warzywa wrzucić do garnka i gotować około 30 minut od czasu do czasu mieszając. Potem dodać przyprawy bez octu i dalej gotować 15 minut. Po tym czasie dodać ocet i gotować dalej kolejne 15 minut. Sos rozdzielić do słoików, zakręcić, Pasteryzować około 20 - 30 minut, potem słoiki wystudzić i wynieść w chłodne miejsce.