Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam Wam kolejną wariację sosu z cukinii na zimę. Tym razem jest to sos cukiniowo paprykowy o słodko kwaśnej nucie. Taki sos będzie jak znalazł na zimę jako sos do pizzy czy sos do spaghetti. Cukinii i papryki w sklepach i na działkach mnóstwo więc nie zwlekajcie i zróbcie taki sosik.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5818
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
Obraną cukinię, paprykę i cebulę zmielić w maszynce do mięsa na średnim sitku. Zmielone warzywa wrzucić do garnka i gotować około 30 minut od czasu do czasu mieszając. Potem dodać przyprawy bez octu i dalej gotować 15 minut. Po tym czasie dodać ocet i gotować dalej kolejne 15 minut. Sos rozdzielić do słoików, zakręcić, Pasteryzować około 20 - 30 minut, potem słoiki wystudzić i wynieść w chłodne miejsce.