Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny sos do słoików, który można używać i na kanapki i do pierogów i do placków ziemniaczanych.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 540
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11042
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13479
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 540
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11042
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13479
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Składniki
Paprykę czerwoną i papryczkę chili myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i mielimy przez maszynkę, dodajemy sól, olej, cukier, liście laurowe i zagotowujemy na małym ogniu 15 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, czosnek wyciśnięty przez praskę, ocet i gotujemy jeszcze wszystko razem około 20 minut. Przekładamy do słoików i pasteryzować 15 minut.