Przetwory Przepis na:
Sos paprykowy pikantny


Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 410
Dodano: 07.08.2018
Odsłon: 4374
Składniki
- Papryka czerwona 2 kg
- papryczka chili 20 dag
- sól 3 łyżki
- olej 3/4 szklanki
- cukier 2 szklanki
- Przecier pomidorowy 400 gram
- czosnek 2 główki
- Liść laurowy 6 listków
- ocet 1 szklanka
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Paprykę czerwoną i papryczkę chili myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i mielimy przez maszynkę, dodajemy sól, olej, cukier, liście laurowe i zagotowujemy na małym ogniu 15 minut.
Następnie dodajemy przecier pomidorowy, czosnek wyciśnięty przez praskę, ocet i gotujemy jeszcze wszystko razem około 20 minut.
Przekładamy do słoików i pasteryzować 15 minut.
Komentarze do przepisu (2)

SlodkoSlodka83 08 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Jest moc ;-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz