Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie tego sosu jest nieco czasochłonne, ale jego smak jest tego wart. Znajdziemy w nim niestandardowe połączenie czosnku i rodzynek czy cynamonu i gorczycy. Sos można zawekować i używać zamiast ketchupu.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2235
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1338
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 502
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3502
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1143
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2235
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1338
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 502
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3502
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1143
Składniki
Pomidory umyć, ponacinać, sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do dużego garnka.
Jabłka, cebule oraz czosnek obrać i pokroić w kostkę. Dodać do pomidorów.
Do garnka dodać ocet, musztardę i przyprawy. Całość wymieszać i dusić na małym ogniu przez godzinę 15 minut, często mieszając.
Po tym czasie dodać rodzynki i dusić przez kolejne 15 minut.
Gotowy sos przelać do sosjerki, a jego nadmiar polecam zawekować w wyparzonych wcześniej słoikach. Smacznego! :)