Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie tego sosu jest nieco czasochłonne, ale jego smak jest tego wart. Znajdziemy w nim niestandardowe połączenie czosnku i rodzynek czy cynamonu i gorczycy. Sos można zawekować i używać zamiast ketchupu.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 130
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8528
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 352
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5187
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4924
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 130
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8528
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 352
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5187
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4924
Składniki
Pomidory umyć, ponacinać, sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do dużego garnka.
Jabłka, cebule oraz czosnek obrać i pokroić w kostkę. Dodać do pomidorów.
Do garnka dodać ocet, musztardę i przyprawy. Całość wymieszać i dusić na małym ogniu przez godzinę 15 minut, często mieszając.
Po tym czasie dodać rodzynki i dusić przez kolejne 15 minut.
Gotowy sos przelać do sosjerki, a jego nadmiar polecam zawekować w wyparzonych wcześniej słoikach. Smacznego! :)