Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry sos do makaronu,kotletów mielonych czy pulpetów,
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 151
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 18
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17347
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 151
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 18
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17347
Składniki
pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić i wrzucić do garnka,doda,c pół szklanki wody i łyżkę oleju,dusić na wolnym ogniu aż sie rozpadną
resztę oleju rozgrzać w rondlu,dodać pokrojoną drobno cebulę i posiekany czosnek,lekko podsmażyć
ugotowane pomidory przetrzeć przez sito lub durszlak,przełożyc do rondla,dodać przyprawy i gotować około 15 minut,można dodać odrobinę cukru do smaku
gorące pomidory przełożyć do słoików,zakręcić mocno,odwrócić do góry dnem,przykryć ręcznikiem i zostawić do ostygnięcia,przechowywać w chłodnym miejscu