Do góry

Przetwory Przepis na:

Sos pomidorowy z patisona

Sos pomidorowy z patisona

Autor:

Przepisów i artykułów: 516 Ocena: 10168

Dodano:

Odsłon: 5052

Pychota!

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pokroiłam młode patisony.

  2. Wyszło mi 6 litrów.

  3. Dolałam do nich pół litra wody i je uparowałam pod przykryciem do miękkości. Zredukują się do trzech litrów. Dodałam dwa koncentraty pomidorowe, sól i zmalaksowałam.

  4. Sos jest przepyszny!

  5. Sas nalałam do słoików i dla pewności zapasteryzowałam 15 minut.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 18 sierpnia Interesujący przepis. U mnie na targu patisonów brak... Kiedyś dostałam od sąsiada duży koszyk takich małych to jedyny pomysł jaki wpadł mi do głowy to patisony w zalewie octowej. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 08 sierpnia Super pomysł,będziesz miała co w zimie wyciągać z piwnicy...pycha:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 08 sierpnia Widzę, że poszłaś za ciosem. Skoro pierwszy pomysł z dynią się sprawdził, to dlaczego nie z patisonami? Gratuluję! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchmariola63 08 sierpnia Super sos,ale ja zamiast koncentratu dała bym kilka kilogramów pomidorów lima. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń