Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 154
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 178
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 154
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 178
Składniki
Pokroiłam młode patisony.
Wyszło mi 6 litrów.
Dolałam do nich pół litra wody i je uparowałam pod przykryciem do miękkości. Zredukują się do trzech litrów. Dodałam dwa koncentraty pomidorowe, sól i zmalaksowałam.
Sos jest przepyszny!
Sas nalałam do słoików i dla pewności zapasteryzowałam 15 minut. Smacznego :)