Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i bardzo smaczny sos. Doskonały sos do ryżu lub makaronu
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 923
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5513
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8677
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17826
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 923
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5513
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8677
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17826
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w pół plastry. Czosnek drobno posiekać. Na dno garnka/głębokiej patelni wlać odrobinę oleju, dodać cebulę i czosnek - dusić na małym ogniu. Paprykę pozbawić nasion umyć i pokroić w paski, marchew obrać i pokroić w słupki. Dodać do garnka z cebulką, chwilę dusić na małym ogniu do miękkości Pomidory umyć i sparzyć, zdjąć skórkę Pokroić na kawałki i dodać do warzyw. Wszystko razem gotować do rozgotowania się pomidorów. Przygotowany sos przyprawić solą oraz pieprzem oraz dodać ocet i cukier. Pół szkl. soku z ananasa wymieszać z 2 łyżkami mąki ziemniaczanej, wlać do garnka dokładnie wymieszać i chwilę gotować
Przygotowany sos podawać z ryżem bądź z makaronem Można przelać do słoików i pasteryzować około 10-15min.