Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i bardzo smaczny sos. Doskonały sos do ryżu lub makaronu
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13285
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7455
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13285
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7455
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w pół plastry. Czosnek drobno posiekać. Na dno garnka/głębokiej patelni wlać odrobinę oleju, dodać cebulę i czosnek - dusić na małym ogniu. Paprykę pozbawić nasion umyć i pokroić w paski, marchew obrać i pokroić w słupki. Dodać do garnka z cebulką, chwilę dusić na małym ogniu do miękkości Pomidory umyć i sparzyć, zdjąć skórkę Pokroić na kawałki i dodać do warzyw. Wszystko razem gotować do rozgotowania się pomidorów. Przygotowany sos przyprawić solą oraz pieprzem oraz dodać ocet i cukier. Pół szkl. soku z ananasa wymieszać z 2 łyżkami mąki ziemniaczanej, wlać do garnka dokładnie wymieszać i chwilę gotować
Przygotowany sos podawać z ryżem bądź z makaronem Można przelać do słoików i pasteryzować około 10-15min.