Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos pełen składników a więc i pełen różnorakich smaków. Doskonały do zapiekanek, makaronów, wędlin - prawie do wszystkiego.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1314
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 249
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 38
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1314
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 249
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 38
Składniki
Pomidory nacinamy, przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki i wrzucamy do rondla na rozgrzaną oliwę. Gotujemy na małym ogniu do czasu aż się rozpadną. Jeśli nie lubimy pestek możemy pomidory przetrzeć przez sito. Papryki kroimy w kostkę, cebulę kroimy w pół talarki i dodajemy do pomidorów. Gotujemy ok. 20 min. Następnie dodajemy odsączoną kukurydzę, pokrojone w kostkę ananasy, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, mieloną paprykę, curry, pieprz mielony, cukier, ocet i gotujemy ok. 15 min. Na koniec sos zaprawiamy mąką ziemniaczaną. Sos przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 min.