Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos pełen składników a więc i pełen różnorakich smaków. Doskonały do zapiekanek, makaronów, wędlin - prawie do wszystkiego.
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Składniki
Pomidory nacinamy, przelewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki i wrzucamy do rondla na rozgrzaną oliwę. Gotujemy na małym ogniu do czasu aż się rozpadną. Jeśli nie lubimy pestek możemy pomidory przetrzeć przez sito. Papryki kroimy w kostkę, cebulę kroimy w pół talarki i dodajemy do pomidorów. Gotujemy ok. 20 min. Następnie dodajemy odsączoną kukurydzę, pokrojone w kostkę ananasy, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, mieloną paprykę, curry, pieprz mielony, cukier, ocet i gotujemy ok. 15 min. Na koniec sos zaprawiamy mąką ziemniaczaną. Sos przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 min.