Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna pyszna propozycja zamknięcia warzyw w słoiku..:-)
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2748
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 562
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 182
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 587
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2748
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 562
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 182
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 587
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 224
Składniki
Paprykę i cukinię myjemy, z papryk usuwamy gniazda nasienne, cebule obieramy. Warzywa kroimy (cukinię ze skórką) w dużą kostkę. Cukinie posypujemy 1,5 łyżką soli i odstawiamy na noc, by puściła sok. Następnego dnia odcedzamy. Warzywa przekładamy do garnka, mieszamy. Gotujemy zalewę z octu i cukru. Wlewamy do warzyw i gotujemy 20 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Dokładnie mieszamy i gotujemy 10 minut na małym ogniu. Gorący sos nakładamy do wyparzonych słoików, mocno zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Nie pasteryzujemy. Podajemy np. z makaronem.