Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna pyszna propozycja zamknięcia warzyw w słoiku..:-)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2554
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2554
Składniki
Paprykę i cukinię myjemy, z papryk usuwamy gniazda nasienne, cebule obieramy. Warzywa kroimy (cukinię ze skórką) w dużą kostkę. Cukinie posypujemy 1,5 łyżką soli i odstawiamy na noc, by puściła sok. Następnego dnia odcedzamy. Warzywa przekładamy do garnka, mieszamy. Gotujemy zalewę z octu i cukru. Wlewamy do warzyw i gotujemy 20 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Dokładnie mieszamy i gotujemy 10 minut na małym ogniu. Gorący sos nakładamy do wyparzonych słoików, mocno zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Nie pasteryzujemy. Podajemy np. z makaronem.