Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna pyszna propozycja zamknięcia warzyw w słoiku..:-)
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231655
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4911
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36125
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1348
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231655
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4911
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36125
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1348
        
        
                Składniki
Paprykę i cukinię myjemy, z papryk usuwamy gniazda nasienne, cebule obieramy. Warzywa kroimy (cukinię ze skórką) w dużą kostkę. Cukinie posypujemy 1,5 łyżką soli i odstawiamy na noc, by puściła sok. Następnego dnia odcedzamy. Warzywa przekładamy do garnka, mieszamy. Gotujemy zalewę z octu i cukru. Wlewamy do warzyw i gotujemy 20 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Dokładnie mieszamy i gotujemy 10 minut na małym ogniu. Gorący sos nakładamy do wyparzonych słoików, mocno zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Nie pasteryzujemy. Podajemy np. z makaronem.