Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos pełen smaku, który przygotujecie z prostych i łatwo dostępnych składników. Najlepiej będzie smakować podany z makaronem lub ryżem. Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, do warzyw możesz dodać papryczkę chili.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19824
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 475
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6883
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242709
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19824
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 475
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6883
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242709
Składniki
Papryki i cukinię umyj, osusz i pozbądź się gniazd nasiennych. Pokrój w kostkę.
Pomidory sparz gorącą wodą i obierz ze skórki, pokrój w kotkę.
Na patelni rozgrzej olej, gdy będzie gorący, wrzuć paprykę i smaż do momentu, aż zmięknie. Następnie wrzuć cukinię i liście laurowe, a po paru minutach pomidory.
Gdy warzywa całkowicie zmiękną, a woda z pomidorów odparuje, wyjmij liście laurowe. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, oregano i zmiksuj.
Jeszcze gorący sos przełóż do wysterylizowanych słoików, mocno zakręć i odwróć do góry dnem. Pozostaw do całkowitego wystygnięcia.