Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos pełen smaku, który przygotujecie z prostych i łatwo dostępnych składników. Najlepiej będzie smakować podany z makaronem lub ryżem. Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, do warzyw możesz dodać papryczkę chili.
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 724
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 66
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 61
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 724
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 66
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 61
Składniki
Papryki i cukinię umyj, osusz i pozbądź się gniazd nasiennych. Pokrój w kostkę.
Pomidory sparz gorącą wodą i obierz ze skórki, pokrój w kotkę.
Na patelni rozgrzej olej, gdy będzie gorący, wrzuć paprykę i smaż do momentu, aż zmięknie. Następnie wrzuć cukinię i liście laurowe, a po paru minutach pomidory.
Gdy warzywa całkowicie zmiękną, a woda z pomidorów odparuje, wyjmij liście laurowe. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, oregano i zmiksuj.
Jeszcze gorący sos przełóż do wysterylizowanych słoików, mocno zakręć i odwróć do góry dnem. Pozostaw do całkowitego wystygnięcia.