Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos pełen smaku, który przygotujecie z prostych i łatwo dostępnych składników. Najlepiej będzie smakować podany z makaronem lub ryżem. Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, do warzyw możesz dodać papryczkę chili.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5990
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12834
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4581
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5990
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12834
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4581
Składniki
Papryki i cukinię umyj, osusz i pozbądź się gniazd nasiennych. Pokrój w kostkę.
Pomidory sparz gorącą wodą i obierz ze skórki, pokrój w kotkę.
Na patelni rozgrzej olej, gdy będzie gorący, wrzuć paprykę i smaż do momentu, aż zmięknie. Następnie wrzuć cukinię i liście laurowe, a po paru minutach pomidory.
Gdy warzywa całkowicie zmiękną, a woda z pomidorów odparuje, wyjmij liście laurowe. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, oregano i zmiksuj.
Jeszcze gorący sos przełóż do wysterylizowanych słoików, mocno zakręć i odwróć do góry dnem. Pozostaw do całkowitego wystygnięcia.