Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos pełen smaku, który przygotujecie z prostych i łatwo dostępnych składników. Najlepiej będzie smakować podany z makaronem lub ryżem. Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, do warzyw możesz dodać papryczkę chili.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 24
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4181
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8612
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 877
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 24
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 130
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4181
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8612
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 877
Składniki
Papryki i cukinię umyj, osusz i pozbądź się gniazd nasiennych. Pokrój w kostkę.
Pomidory sparz gorącą wodą i obierz ze skórki, pokrój w kotkę.
Na patelni rozgrzej olej, gdy będzie gorący, wrzuć paprykę i smaż do momentu, aż zmięknie. Następnie wrzuć cukinię i liście laurowe, a po paru minutach pomidory.
Gdy warzywa całkowicie zmiękną, a woda z pomidorów odparuje, wyjmij liście laurowe. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, oregano i zmiksuj.
Jeszcze gorący sos przełóż do wysterylizowanych słoików, mocno zakręć i odwróć do góry dnem. Pozostaw do całkowitego wystygnięcia.