Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na zimę to świetny pomysł na to, by zamknąć w słoikach sezonowe warzywa właśnie wtedy, kiedy są najpyszniejsze i najzdrowsze.
mandolina do szatkowania warzyw, duża miska, łyżka drewniana do mieszania warzyw, łyżka do nakładania sałatki do słoików.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8674
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8674
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Składniki
Marchew po obraniu zetrzeć na grubych oczkach, kapustę poszatkować, paprykę poszatkować na paseczki, cebulę pokroić w pół plasterki, ogórki poszatkować w plastry, pomidory pokroić w kawałki, pietruszkę i koper posiekać i dodać do warzyw. Dodać sól i pieprz i dobrze wszystko na misce wymieszać. Odstawić na 4 godz. przykryte czystym kuchennym ręcznikiem.
Składniki zalewy do rondelka wymieszać i zagotować. Odstawić do ostygnięcia. Gdy jest zimne wlać do warzyw i wymieszać. W ciągu 4 godz. warzywa kilkakrotnie wymieszać. Po tym czasie wkładamy do przygotowanych słoików lekko upychając. Resztę zalewy dodać do słoików. Wytrzeć brzegi słoików i nakrętek, zamknąć słoiki, wstawić do rondla z zimną wodą wyłożonego ściereczką i pasteryzować 25 min. od zagotowania.