Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na zimę to świetny pomysł na to, by zamknąć w słoikach sezonowe warzywa właśnie wtedy, kiedy są najpyszniejsze i najzdrowsze.
mandolina do szatkowania warzyw, duża miska, łyżka drewniana do mieszania warzyw, łyżka do nakładania sałatki do słoików.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1238
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1274
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 213
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1238
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1274
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 213
Składniki
Marchew po obraniu zetrzeć na grubych oczkach, kapustę poszatkować, paprykę poszatkować na paseczki, cebulę pokroić w pół plasterki, ogórki poszatkować w plastry, pomidory pokroić w kawałki, pietruszkę i koper posiekać i dodać do warzyw. Dodać sól i pieprz i dobrze wszystko na misce wymieszać. Odstawić na 4 godz. przykryte czystym kuchennym ręcznikiem.
Składniki zalewy do rondelka wymieszać i zagotować. Odstawić do ostygnięcia. Gdy jest zimne wlać do warzyw i wymieszać. W ciągu 4 godz. warzywa kilkakrotnie wymieszać. Po tym czasie wkładamy do przygotowanych słoików lekko upychając. Resztę zalewy dodać do słoików. Wytrzeć brzegi słoików i nakrętek, zamknąć słoiki, wstawić do rondla z zimną wodą wyłożonego ściereczką i pasteryzować 25 min. od zagotowania.