Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na grzyby w pełni. Warto przygotować zapasy na zimę w postaci grzybów suszonych. Praktyczna metodą jest suszenie w suszarce do owoców i warzyw. Wystarczy ułożyć oczyszczone grzyby na tackach suszarki. Grzyby wysuszone w ten sposób doskonale się przechowują. Jest to dobra i szybka metoda suszenia.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35553
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 367
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 356
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9168
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35553
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 367
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 356
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9168
Składniki
Grzyby obierz, oczyść nie płukaj, pokrój w paski i ułóż na tackach suszarki do grzybów. Włącz suszarkę i susz okół 6 godzin sprawdzając czy grzyby są już wysuszone. Długość suszenia zależy od wielkości grzybów i grubości pokrojonych plasterków. Dlatego należy sprawdzać czy grzyby są już dobrze wysuszone.
Grzyby po wysuszeniu przechowuj w pojemnikach lub słoikach szczelnie zamkniętych chroniąc od promieni słonecznych.