Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na grzyby w pełni. Warto przygotować zapasy na zimę w postaci grzybów suszonych. Praktyczna metodą jest suszenie w suszarce do owoców i warzyw. Wystarczy ułożyć oczyszczone grzyby na tackach suszarki. Grzyby wysuszone w ten sposób doskonale się przechowują. Jest to dobra i szybka metoda suszenia.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 786
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1401
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 786
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1401
Składniki
Grzyby obierz, oczyść nie płukaj, pokrój w paski i ułóż na tackach suszarki do grzybów. Włącz suszarkę i susz okół 6 godzin sprawdzając czy grzyby są już wysuszone. Długość suszenia zależy od wielkości grzybów i grubości pokrojonych plasterków. Dlatego należy sprawdzać czy grzyby są już dobrze wysuszone.
Grzyby po wysuszeniu przechowuj w pojemnikach lub słoikach szczelnie zamkniętych chroniąc od promieni słonecznych.