Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na grzyby w pełni. Warto przygotować zapasy na zimę w postaci grzybów suszonych. Praktyczna metodą jest suszenie w suszarce do owoców i warzyw. Wystarczy ułożyć oczyszczone grzyby na tackach suszarki. Grzyby wysuszone w ten sposób doskonale się przechowują. Jest to dobra i szybka metoda suszenia.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 90
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1184
Dziś do pracy.
Odsłon: 42
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 751
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 90
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1184
Dziś do pracy.
Odsłon: 42
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 751
Składniki
Grzyby obierz, oczyść nie płukaj, pokrój w paski i ułóż na tackach suszarki do grzybów. Włącz suszarkę i susz okół 6 godzin sprawdzając czy grzyby są już wysuszone. Długość suszenia zależy od wielkości grzybów i grubości pokrojonych plasterków. Dlatego należy sprawdzać czy grzyby są już dobrze wysuszone.
Grzyby po wysuszeniu przechowuj w pojemnikach lub słoikach szczelnie zamkniętych chroniąc od promieni słonecznych.