Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe suszone pomidory. Suszone na słońcu, tak jak to robią włosi, pogoda temu sprzyjała i u nas.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1297
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8835
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18451
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1297
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5827
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8835
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18451
Składniki
Z 3 kg pomidorów powinno wyjść 2 x po 200 ml. Pomidory pokrój w ćwiartki , wyciągnij gniazda nasienne, ułóż ciasno na blasze wyłożonej folią aluminiową. Posyp solą, najlepiej solą ziołową własnej produkcji. Przykryj kratką i warstwą gazy lub pieluszką tetrową.
Postaw blachę na słonecznym balkonie. Pomidory susz 5-6 dni, przy temperaturze powyżej 25-26 stopni. Na noc chowaj do domu. Na zdjęciu jest część podsuszonych pomidorów i część nowych. To zielone, to jest moja sól ziołowa. przepis na nią jest w moich przepisach.
Po wysuszeniu pomidory przełóż do słoiczków , zalej oliwą. Do każdego słoiczka dodaj trochę soli, pieprzu, grubo posiekane ząbki czosnku i posiekane listki bazylii.