Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wirusami.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 7992
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 7992
Składniki
Kwiaty odciąć od łodyżek, następnie zalać wrzątkiem i odstawić w chłodne miejsce na conajmniej 12 godzin. Po tym czasie przecedzić, dodać cukier, sok z cytryn, wymieszać i podgrzać do momentu rozpuszczenia cukru.
Soku nie gotować, jedynie doprowadzić do wrzenia i taki mocno gorący przelać do słoików lub butelek. Odwrócić do góry dnem i odstawić do całkowitego wystudzenia. Nie wymaga pasteryzowania. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.