Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wirusami.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3094
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 142
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3094
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 142
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Kwiaty odciąć od łodyżek, następnie zalać wrzątkiem i odstawić w chłodne miejsce na conajmniej 12 godzin. Po tym czasie przecedzić, dodać cukier, sok z cytryn, wymieszać i podgrzać do momentu rozpuszczenia cukru.
Soku nie gotować, jedynie doprowadzić do wrzenia i taki mocno gorący przelać do słoików lub butelek. Odwrócić do góry dnem i odstawić do całkowitego wystudzenia. Nie wymaga pasteryzowania. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.