Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazywam ją "polską cytryną" choć jej smak, mimo, że lekko cierpki, zdecydowanie wolę. Zapach zaś jest zniewalający! Jest twarda i trzeba trochę czasu poświęcić na jej przerobienie, ale zapewniam, że po otwarciu słoiczka z jej syropem będziecie zachwyceni:)
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 900
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 824
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 474
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 900
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 824
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 474
Składniki
Dojrzałe owoce pigwy umyć pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry lub w cienkie paski.
Do dużego słoja wkładać warstwami pigwę posypując każdą cukrem.
Odstawić na 3-4 dni, codziennie potrzasnąć słojem.
Kiedy pigwa puści sok, a cukier się rozpuści, przełożyć pigwę wraz z sokiem do mniejszych słoików i pasteryzować.