Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazywam ją "polską cytryną" choć jej smak, mimo, że lekko cierpki, zdecydowanie wolę. Zapach zaś jest zniewalający! Jest twarda i trzeba trochę czasu poświęcić na jej przerobienie, ale zapewniam, że po otwarciu słoiczka z jej syropem będziecie zachwyceni:)
Sałatka z szynką i selerem, bez ziemniaków. Lekka oryginalna sałatka z jarzyn...
Odsłon: 149
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 73
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 40
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 47
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 52
Sałatka z szynką i selerem, bez ziemniaków. Lekka oryginalna sałatka z jarzyn...
Odsłon: 149
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 73
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 40
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 47
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 52
Składniki
Dojrzałe owoce pigwy umyć pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry lub w cienkie paski.
Do dużego słoja wkładać warstwami pigwę posypując każdą cukrem.
Odstawić na 3-4 dni, codziennie potrzasnąć słojem.
Kiedy pigwa puści sok, a cukier się rozpuści, przełożyć pigwę wraz z sokiem do mniejszych słoików i pasteryzować.