Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazywam ją "polską cytryną" choć jej smak, mimo, że lekko cierpki, zdecydowanie wolę. Zapach zaś jest zniewalający! Jest twarda i trzeba trochę czasu poświęcić na jej przerobienie, ale zapewniam, że po otwarciu słoiczka z jej syropem będziecie zachwyceni:)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3752
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2110
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5551
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5569
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3752
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2110
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5551
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5569
Składniki
Dojrzałe owoce pigwy umyć pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry lub w cienkie paski.
Do dużego słoja wkładać warstwami pigwę posypując każdą cukrem.
Odstawić na 3-4 dni, codziennie potrzasnąć słojem.
Kiedy pigwa puści sok, a cukier się rozpuści, przełożyć pigwę wraz z sokiem do mniejszych słoików i pasteryzować.