Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazywam ją "polską cytryną" choć jej smak, mimo, że lekko cierpki, zdecydowanie wolę. Zapach zaś jest zniewalający! Jest twarda i trzeba trochę czasu poświęcić na jej przerobienie, ale zapewniam, że po otwarciu słoiczka z jej syropem będziecie zachwyceni:)
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 18
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 84
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 39
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 18
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 84
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 39
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 46
Składniki
Dojrzałe owoce pigwy umyć pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry lub w cienkie paski.
Do dużego słoja wkładać warstwami pigwę posypując każdą cukrem.
Odstawić na 3-4 dni, codziennie potrzasnąć słojem.
Kiedy pigwa puści sok, a cukier się rozpuści, przełożyć pigwę wraz z sokiem do mniejszych słoików i pasteryzować.