Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry syrop na przeziębienia.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 887
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4006
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20049
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 887
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4006
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20049
Składniki
Wykonanie: Pigwę dokładnie wyparzyć, pokroić w kostkę, wcześnie pozbawiając gniazd nasiennych. Sok z jednej cytryny zagotować z wodą, dodać owoce pigwy i dusić na wolnym ogniu przez około 40 minut. Cukier i miód rozpuścić z sokiem z drugiej cytryny i przygotować gęsty syrop. Pigwę przecisnąć przez praskę, dodać do cukru z miodem i bardzo dokładnie wymieszać. Gorący syrop przełożyć do wyparzonych słoików, zapasteryzować przez 5 minut.