Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry syrop na przeziębienia.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13045
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2418
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3572
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4413
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13045
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2418
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3572
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4413
Składniki
Wykonanie: Pigwę dokładnie wyparzyć, pokroić w kostkę, wcześnie pozbawiając gniazd nasiennych. Sok z jednej cytryny zagotować z wodą, dodać owoce pigwy i dusić na wolnym ogniu przez około 40 minut. Cukier i miód rozpuścić z sokiem z drugiej cytryny i przygotować gęsty syrop. Pigwę przecisnąć przez praskę, dodać do cukru z miodem i bardzo dokładnie wymieszać. Gorący syrop przełożyć do wyparzonych słoików, zapasteryzować przez 5 minut.