Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry syrop na przeziębienia.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1522
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231921
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5035
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1522
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231921
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5035
Składniki
Wykonanie: Pigwę dokładnie wyparzyć, pokroić w kostkę, wcześnie pozbawiając gniazd nasiennych. Sok z jednej cytryny zagotować z wodą, dodać owoce pigwy i dusić na wolnym ogniu przez około 40 minut. Cukier i miód rozpuścić z sokiem z drugiej cytryny i przygotować gęsty syrop. Pigwę przecisnąć przez praskę, dodać do cukru z miodem i bardzo dokładnie wymieszać. Gorący syrop przełożyć do wyparzonych słoików, zapasteryzować przez 5 minut.