Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry syrop na przeziębienia.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2181
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421414
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2069
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2181
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421414
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2069
Składniki
Wykonanie: Pigwę dokładnie wyparzyć, pokroić w kostkę, wcześnie pozbawiając gniazd nasiennych. Sok z jednej cytryny zagotować z wodą, dodać owoce pigwy i dusić na wolnym ogniu przez około 40 minut. Cukier i miód rozpuścić z sokiem z drugiej cytryny i przygotować gęsty syrop. Pigwę przecisnąć przez praskę, dodać do cukru z miodem i bardzo dokładnie wymieszać. Gorący syrop przełożyć do wyparzonych słoików, zapasteryzować przez 5 minut.