Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone orzechy są bogatym źródłem jodu, dlatego ten syrop polecam wszystkim tym, którzy zmagają się z niedoczynnością tarczycy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11964
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16493
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5305
Składniki
Orzechy umyć, drobno pokroić (robić to w rękawiczkach, ponieważ orzechy silnie barwią skórę dłoni). Umieścić w słoiku, zalać miodem. Słoik zamknąć i postawić na słonecznym parapecie na 40 dni. Co jakiś czas- wstrząsać słojem by składniki mogły się wymieszać.
Po 40-tu dniach syrop odcedzić i rozlać do butelek z ciemnego szkła. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu,
Syrop ma ładny kolor ale pachnie mocno lekarstwami. Zażywać raz dziennie po jednej łyżce syropu zmieszanego z 1/2 szklanki wody.Pijemy na czczo przy niedoczynności tarczycy, niestrawności, cukrzycy lub infekcji.