Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone orzechy są bogatym źródłem jodu, dlatego ten syrop polecam wszystkim tym, którzy zmagają się z niedoczynnością tarczycy.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 102
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40220
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3408
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 713
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 102
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40220
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3408
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 713
Składniki
Orzechy umyć, drobno pokroić (robić to w rękawiczkach, ponieważ orzechy silnie barwią skórę dłoni). Umieścić w słoiku, zalać miodem. Słoik zamknąć i postawić na słonecznym parapecie na 40 dni. Co jakiś czas- wstrząsać słojem by składniki mogły się wymieszać.
Po 40-tu dniach syrop odcedzić i rozlać do butelek z ciemnego szkła. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu,
Syrop ma ładny kolor ale pachnie mocno lekarstwami. Zażywać raz dziennie po jednej łyżce syropu zmieszanego z 1/2 szklanki wody.Pijemy na czczo przy niedoczynności tarczycy, niestrawności, cukrzycy lub infekcji.