Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone orzechy są bogatym źródłem jodu, dlatego ten syrop polecam wszystkim tym, którzy zmagają się z niedoczynnością tarczycy.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5711
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 3388
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 209
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5711
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 3388
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 209
Składniki
Orzechy umyć, drobno pokroić (robić to w rękawiczkach, ponieważ orzechy silnie barwią skórę dłoni). Umieścić w słoiku, zalać miodem. Słoik zamknąć i postawić na słonecznym parapecie na 40 dni. Co jakiś czas- wstrząsać słojem by składniki mogły się wymieszać.
Po 40-tu dniach syrop odcedzić i rozlać do butelek z ciemnego szkła. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu,
Syrop ma ładny kolor ale pachnie mocno lekarstwami. Zażywać raz dziennie po jednej łyżce syropu zmieszanego z 1/2 szklanki wody.Pijemy na czczo przy niedoczynności tarczycy, niestrawności, cukrzycy lub infekcji.