Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten dostałam od koleżanki - coś pysznego :) Rozcieńczony syrop z mięty i cytryny wspaniale gasi pragnienie i jest bardzo orzeźwiający latem. Sprawdza się też jako dodatek do koktajli i drinków.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 118
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 308
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2944
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 118
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 308
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2944
Składniki
Miętę i melisę umyć i osuszyć. Wodę zagotować, rozpuszczając w niej cukier i kwasek cytrynowy. Zalać nią zioła. Cytrynę umyć, pokroić w plastry i dodać do wody z miętą. Ostudzić i odstawić w chłodne miejsce na 3 dni. Po tym czasie powstały syrop przecedzić przez gęste sitko. Przelać do butelek. Przechowywać w chłodnym miejscu.