Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten dostałam od koleżanki - coś pysznego :) Rozcieńczony syrop z mięty i cytryny wspaniale gasi pragnienie i jest bardzo orzeźwiający latem. Sprawdza się też jako dodatek do koktajli i drinków.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 10309
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41826
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4942
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45818
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 10309
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41826
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4942
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45818
Składniki
Miętę i melisę umyć i osuszyć. Wodę zagotować, rozpuszczając w niej cukier i kwasek cytrynowy. Zalać nią zioła. Cytrynę umyć, pokroić w plastry i dodać do wody z miętą. Ostudzić i odstawić w chłodne miejsce na 3 dni. Po tym czasie powstały syrop przecedzić przez gęste sitko. Przelać do butelek. Przechowywać w chłodnym miejscu.