Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten dostałam od koleżanki - coś pysznego :) Rozcieńczony syrop z mięty i cytryny wspaniale gasi pragnienie i jest bardzo orzeźwiający latem. Sprawdza się też jako dodatek do koktajli i drinków.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 123
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31286
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 123
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31286
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Miętę i melisę umyć i osuszyć. Wodę zagotować, rozpuszczając w niej cukier i kwasek cytrynowy. Zalać nią zioła. Cytrynę umyć, pokroić w plastry i dodać do wody z miętą. Ostudzić i odstawić w chłodne miejsce na 3 dni. Po tym czasie powstały syrop przecedzić przez gęste sitko. Przelać do butelek. Przechowywać w chłodnym miejscu.