Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten dostałam od koleżanki - coś pysznego :) Rozcieńczony syrop z mięty i cytryny wspaniale gasi pragnienie i jest bardzo orzeźwiający latem. Sprawdza się też jako dodatek do koktajli i drinków.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10018
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2648
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1783
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 672
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3886
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10018
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2648
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1783
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 672
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3886
Składniki
Miętę i melisę umyć i osuszyć. Wodę zagotować, rozpuszczając w niej cukier i kwasek cytrynowy. Zalać nią zioła. Cytrynę umyć, pokroić w plastry i dodać do wody z miętą. Ostudzić i odstawić w chłodne miejsce na 3 dni. Po tym czasie powstały syrop przecedzić przez gęste sitko. Przelać do butelek. Przechowywać w chłodnym miejscu.