Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten dostałam od koleżanki - coś pysznego :) Rozcieńczony syrop z mięty i cytryny wspaniale gasi pragnienie i jest bardzo orzeźwiający latem. Sprawdza się też jako dodatek do koktajli i drinków.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Miętę i melisę umyć i osuszyć. Wodę zagotować, rozpuszczając w niej cukier i kwasek cytrynowy. Zalać nią zioła. Cytrynę umyć, pokroić w plastry i dodać do wody z miętą. Ostudzić i odstawić w chłodne miejsce na 3 dni. Po tym czasie powstały syrop przecedzić przez gęste sitko. Przelać do butelek. Przechowywać w chłodnym miejscu.