Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To sposób mojej mamy na przetwarzanie szczawiu na zimę. Prosty, nie wymagający dużo czasu na przygotowanie.
Nóż, miska
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1602
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 349
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1602
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 349
Składniki
Świeży szczaw przebieramy.
Obcinamy lub obrywamy ogonki.
Myjemy w kilku wodach , a następnie siekamy ostrym nożem.
Dodajemy sól.
Mieszamy dobrze i odkładamy na całą noc pod ściereczką, aby szczaw puścił sok.
Następnego dnia przekładamy szczaw do słoika i zamykamy przykrywką. Sól ma właściwości konserwujące i szczaw przechowywany w piwnicy lub innym chłodnym miejscu zachowa swe właściwości i nie zapleśnieje.