Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To sposób mojej mamy na przetwarzanie szczawiu na zimę. Prosty, nie wymagający dużo czasu na przygotowanie.
Nóż, miska
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6090
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8550
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5886
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6090
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8550
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5886
Składniki
Świeży szczaw przebieramy.
Obcinamy lub obrywamy ogonki.
Myjemy w kilku wodach , a następnie siekamy ostrym nożem.
Dodajemy sól.
Mieszamy dobrze i odkładamy na całą noc pod ściereczką, aby szczaw puścił sok.
Następnego dnia przekładamy szczaw do słoika i zamykamy przykrywką. Sól ma właściwości konserwujące i szczaw przechowywany w piwnicy lub innym chłodnym miejscu zachowa swe właściwości i nie zapleśnieje.