Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pewnie każdy tak robi,ale podzielę się swoją wiedzą,ja tak robię od lat bez żadnego oleju i jeszcze nigdy mi się nie zepsuł.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 54
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 560
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 123
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 54
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 560
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 123
Składniki
wykonanie:Szczaw przebrać,oczyścić,umyć,odsączyć z wody,pokroić jak kto lubi ja kroję dość grubo.Nasolić,rękoma wymieszać z solą aż puści soki.Następnie wkładać do słoików uciskając,można wylać nadmiar wody,który powstaje gdy uciskamy szczaw Włożyć słoiki do garnka z wodą(wody wlać do większe pół słoika).Od czasu zagotowania pasteryzować 15 minut,ostudzić w garnku,następnie wyciągnąć słoiki i postawić do góry dnem aby dobrze zassały,jak już będą całkowicie zimne wstawić do piwnicy.