Do góry

Przetwory Przepis na:

Szczaw na zupę

Szczaw na zupę

Autor:

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 1804

Dodano:

Odsłon: 4014

Taki szczaw przygotowuję każdego lata ponieważ bardzo lubimy zupę szczawiową.Tego lata to już trzeci raz zrywałam szczaw na działce.Zimą"jak znalazł" polecam.

Składniki

  • Koszyczek szczawiu / 4-5 pęczków/
  • 2 łyżki masła
  • sól do smaku.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szczaw na zupę

Przygotowanie

  1. Umyty i pokrojony szczaw wrzucić na roztopione w garnku / dużym /masło smażyć aż powstanie prawie pasta posolić do smaku.
    Szczaw przełożyć do małych słoiczków / po koncentracie pomidorowym / i pasteryzować 10-15 min.

    SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń