Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące ogórki małosolne, które najlepiej smakują zajadane prosto ze słoika. Przygotowane według tego przepisu będą gotowe do jedzenia już po 2-3 dniach. Z każdym kolejnym dniem w smaku przypominają coraz bardziej ogórki kiszone. Przygotowanie ogórków małosolnych według tego przepisu nie powinno zająć więcej niż 15 minut!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3980
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34234
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1723
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113661
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3980
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34234
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1723
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113661
Składniki
W rondelku zagotuj wodę, dodaj sól. Składniki wymieszaj. Zalewę odstaw do przestygnięcia.
Ogórki, gałązki kopru i chrzan dokładnie umyj. Chrzan obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Czosnek podziel na ząbki i delikatnie rozgnieć bokiem noża.
Na dno słoja włóż kawałek chrzanu i gałązki kopru. Następnie do słoika wsadź ciasto ogórki i upchaj pozostałe składniki. Ogórki zalej letnią zalewą. Lekko zakręć. Ogórki powinny mieć dostęp do powietrza.
Ogórki małosolne odstaw w zaciemnione miejsce. Po 2-3 dniach możesz delektować się ich smakiem.