Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące ogórki małosolne, które najlepiej smakują zajadane prosto ze słoika. Przygotowane według tego przepisu będą gotowe do jedzenia już po 2-3 dniach. Z każdym kolejnym dniem w smaku przypominają coraz bardziej ogórki kiszone. Przygotowanie ogórków małosolnych według tego przepisu nie powinno zająć więcej niż 15 minut!
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 118
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 399
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 301
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 75
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 118
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 399
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 301
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 75
Składniki
W rondelku zagotuj wodę, dodaj sól. Składniki wymieszaj. Zalewę odstaw do przestygnięcia.
Ogórki, gałązki kopru i chrzan dokładnie umyj. Chrzan obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Czosnek podziel na ząbki i delikatnie rozgnieć bokiem noża.
Na dno słoja włóż kawałek chrzanu i gałązki kopru. Następnie do słoika wsadź ciasto ogórki i upchaj pozostałe składniki. Ogórki zalej letnią zalewą. Lekko zakręć. Ogórki powinny mieć dostęp do powietrza.
Ogórki małosolne odstaw w zaciemnione miejsce. Po 2-3 dniach możesz delektować się ich smakiem.