Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące ogórki małosolne, które najlepiej smakują zajadane prosto ze słoika. Przygotowane według tego przepisu będą gotowe do jedzenia już po 2-3 dniach. Z każdym kolejnym dniem w smaku przypominają coraz bardziej ogórki kiszone. Przygotowanie ogórków małosolnych według tego przepisu nie powinno zająć więcej niż 15 minut!
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 660
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 1204
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 810
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 660
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 1204
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 810
Składniki
W rondelku zagotuj wodę, dodaj sól. Składniki wymieszaj. Zalewę odstaw do przestygnięcia.
Ogórki, gałązki kopru i chrzan dokładnie umyj. Chrzan obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Czosnek podziel na ząbki i delikatnie rozgnieć bokiem noża.
Na dno słoja włóż kawałek chrzanu i gałązki kopru. Następnie do słoika wsadź ciasto ogórki i upchaj pozostałe składniki. Ogórki zalej letnią zalewą. Lekko zakręć. Ogórki powinny mieć dostęp do powietrza.
Ogórki małosolne odstaw w zaciemnione miejsce. Po 2-3 dniach możesz delektować się ich smakiem.