Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do orientalnych dań z drobiu czy owoców morza...
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1017
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 929
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12776
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1017
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 929
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12776
Składniki
Przygotować blender. Cebulę i trawę cytrynową oczyścić, pokroić na mniejsze częsci, wrzucić do blendera.
Dodać pieprz cayenne, paprykę słodką, obrany czosnek oraz kawałek imbiru, nasiona kolendry, kmin i keczup - wszystko dokładnie zmielić w melakserze.
Do posiekanych składników dodać sos rybny, cukier, mleko kokosowe oraz sok wyciśnięty z połowy limonki. Zemleć raz jeszcze na gładką masę.
Przelać do słoika, pozostawić na noc w lodówce dla połączenia smaków. Przechowywać max. 1 tydzień. Smacznego!