Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do orientalnych dań z drobiu czy owoców morza...
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10407
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 3282
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 968
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7883
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 220
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 193
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10407
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 3282
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 968
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7883
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 220
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 193
Składniki
Przygotować blender. Cebulę i trawę cytrynową oczyścić, pokroić na mniejsze częsci, wrzucić do blendera.
Dodać pieprz cayenne, paprykę słodką, obrany czosnek oraz kawałek imbiru, nasiona kolendry, kmin i keczup - wszystko dokładnie zmielić w melakserze.
Do posiekanych składników dodać sos rybny, cukier, mleko kokosowe oraz sok wyciśnięty z połowy limonki. Zemleć raz jeszcze na gładką masę.
Przelać do słoika, pozostawić na noc w lodówce dla połączenia smaków. Przechowywać max. 1 tydzień. Smacznego!