Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do orientalnych dań z drobiu czy owoców morza...
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16250
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4988
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16250
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4988
Składniki
Przygotować blender. Cebulę i trawę cytrynową oczyścić, pokroić na mniejsze częsci, wrzucić do blendera.
Dodać pieprz cayenne, paprykę słodką, obrany czosnek oraz kawałek imbiru, nasiona kolendry, kmin i keczup - wszystko dokładnie zmielić w melakserze.
Do posiekanych składników dodać sos rybny, cukier, mleko kokosowe oraz sok wyciśnięty z połowy limonki. Zemleć raz jeszcze na gładką masę.
Przelać do słoika, pozostawić na noc w lodówce dla połączenia smaków. Przechowywać max. 1 tydzień. Smacznego!