Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 392
Dodano: 11.05.2011
Odsłon: 7582
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotować blender. Cebulę i trawę cytrynową oczyścić, pokroić na mniejsze częsci, wrzucić do blendera.
Dodać pieprz cayenne, paprykę słodką, obrany czosnek oraz kawałek imbiru, nasiona kolendry, kmin i keczup - wszystko dokładnie zmielić w melakserze.
Do posiekanych składników dodać sos rybny, cukier, mleko kokosowe oraz sok wyciśnięty z połowy limonki. Zemleć raz jeszcze na gładką masę.
Przelać do słoika, pozostawić na noc w lodówce dla połączenia smaków. Przechowywać max. 1 tydzień. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

malwin77 12 maja 2011Zgłoś do usunięcia
U mnie dostępna jest w supermarketach, sklepach z orientalną żywnością. Myślę, że te destynacje lub sklepy "Kuchnie Świata". Pozdrawiam, i owocnych poszukiwań życzę.0 Kto głosował? | Odpowiedz

leopard28 12 maja 2011Zgłoś do usunięcia
gdzie mozna kupic łodygi trawy cytrynowej ?0 Kto głosował? | Odpowiedz