Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do orientalnych dań z drobiu czy owoców morza...
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 217
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 217
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Składniki
Przygotować blender. Cebulę i trawę cytrynową oczyścić, pokroić na mniejsze częsci, wrzucić do blendera.
Dodać pieprz cayenne, paprykę słodką, obrany czosnek oraz kawałek imbiru, nasiona kolendry, kmin i keczup - wszystko dokładnie zmielić w melakserze.
Do posiekanych składników dodać sos rybny, cukier, mleko kokosowe oraz sok wyciśnięty z połowy limonki. Zemleć raz jeszcze na gładką masę.
Przelać do słoika, pozostawić na noc w lodówce dla połączenia smaków. Przechowywać max. 1 tydzień. Smacznego!