Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tęcza w słoiku, czyli wielowarzywna kiszonka na zimę. Jeśli jeszcze nie mieliście okazji próbować tak ukiszonych warzyw, zachęcamy do ich zrobienia. Są świetnym dodatkiem do dań mięsnych, ale sprawdzą się również podane z hummusem jako przekąska.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16922
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 113
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 330
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 861
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24566
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16922
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 113
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 330
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 861
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24566
Składniki
Zagotuj wodę i posól. Odstaw do wystygnięcia.
Kapustę i kalafior podziel na mniejsze części. Papryki pokrój w słupki, a marchewkę w grube plastry.
Na dnie słoika umieść koper. Na samym środku umieść ogórki, a dookoła nich ułóż resztę warzyw.
Wszystko zalej przygotowaną wcześniej i ostudzoną zalewą. Słoiki przykryj zakrętką na tydzień, po tym czasie dokładnie zamknij. Przechowuj w spiżarni lub lodówce.