Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas przetworów w pełni i w mojej kuchni również pojawiają się nowe słoiczki z ogórkami, sałatkami i dżemami. Tym razem postanowiłam wypróbować połączenie jabłek i malin. Okazało się, że powstał pyszny dżemik złammy smakiem jabłka i maliny w pięknym kolorze. Dżem naturalnie wysmażony bez dodatków żelujących.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1567
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 876
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1567
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 876
Składniki
Maliny opłukać, jabłka obrać i pokroić na drobniejsze kawałki. Do przygotowanego naczynia dodajemy jabłka, nakrywamy i przez chwilę podgrzewamy na małym ogniu, aż jabłka rozmiękną. Dodajemy maliny, mieszamy i smażymy ok. 2 godzin. Po dwóch godz. dodajemy cukier i z cukrem smażymy jeszcze godzinę. Uważamy, by owoce się nie przypaliły- często mieszamy. Gorące nakładamy do słoiczków.