Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane truskawki bardzo dobrze zachowują cenne witaminy, są świetnym dodatkiem do ciast, deserów czy sosów. Można z nich wyczarować pyszny mus czy przygotować frużelinę
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4280
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416970
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4280
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416970
Składniki
Dorodne, dojrzałe truskawki po oczyszczeniu posypać cukrem, licząc na 1 kg owoców 100 - 150 g cukru, delikatnie wymieszać. Układać w wyparzonych wcześniej słojach, lekko uciskać, aby nie pozostawały między owocami wolne przestrzenie. Można dodatkowo cześć owoców zagotować i zalać nimi ułożone do pełna w słojach owoce.
Słoje ( o poj. 0,5 l ) zamknąć i wstawić do pasteryzacji na 20 minut Większe pasteryzować o 5 min. dłużej.