Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całe owoce truskawek z słodkim syropie to świetny dodatek do naleśników i deserów.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 727
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22752
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15128
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4848
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45405
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 727
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22752
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15128
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4848
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45405
Składniki
Truskawki umyj i osusz. Pozbądź się szypułek.
Wodę wlej do garnka i zagotuj, gdy zacznie bulgotać dosyp cukier i mieszaj energicznie dopóki się nie rozpuści. Następnie zmniejsz moc palnika i gotuj przez minutę.
Truskawki zalej powstałym syropem i bardzo delikatnie zamieszaj, pozostaw na 40 minut. Po tym czasie odlej płyn i znowu zagotuj. Trzymaj na ogniu przez około 15 minut.
Powtórz czynność z pierwszego etapu – zalej truskawki syropem i pozwól im puścić soki. Po 15 minutach znowu odcedź owoce z płynu i zagotuj go po raz ostatni, tym razem dodaj jeszcze sok z cytryny.
Truskawki przełóż do słoików zalej gorącym syropem.