Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto zrobić takie truskawki w syropie, bo bardzo przydają się do deserów, ciast. A syrop jest pyszny. Dodany zimą do herbaty przywołuje miłe wspomnienie lata.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 594
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 144
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 112
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 594
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 144
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 112
Składniki
Rabarbar oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać plasterki cytryny i zagotować ok. 10 min. Przecedzić i do wywaru dodać cukier. Pomieszać, można podgrzać, żeby cukier się rozpuścił. Truskawki pozbawić szypułek. Umyć pod bieżącą wodą. Powkładać do wyparzonych słoików. Truskawki muszą być ułożone dość ciasno, ale nie aż tak, żeby były pogniecione. Truskawki zalać syropem. Zakręcić przykrywki. Przykrywki też powinny być wyparzone. Pasteryzować 15 min. Smacznego.