Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto zrobić takie truskawki w syropie, bo bardzo przydają się do deserów, ciast. A syrop jest pyszny. Dodany zimą do herbaty przywołuje miłe wspomnienie lata.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6248
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9144
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8784
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6248
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9144
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8784
Składniki
Rabarbar oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać plasterki cytryny i zagotować ok. 10 min. Przecedzić i do wywaru dodać cukier. Pomieszać, można podgrzać, żeby cukier się rozpuścił. Truskawki pozbawić szypułek. Umyć pod bieżącą wodą. Powkładać do wyparzonych słoików. Truskawki muszą być ułożone dość ciasno, ale nie aż tak, żeby były pogniecione. Truskawki zalać syropem. Zakręcić przykrywki. Przykrywki też powinny być wyparzone. Pasteryzować 15 min. Smacznego.