Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewkę z czosnku tybetańscy mnisi mieli stosować od 7 wieku naszej ery, traktując ją jako jeden z ważniejszych leków. Stosowali ją nie tylko doraźnie, ale zapobiegawczo spodziewając się po niej długiego życia. Trudno określić czy to ona przyczyniła się do ich słynnej długowieczności, jednak warto po nią sięgać, aby wzmocnić organizm i wesprzeć układ odpornościowy.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 105
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 187
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1264
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 500
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 105
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 187
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1264
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 500
Składniki
Czosnek dokładnie obierz i przeciśnij przez praskę. Możesz również po prostu zetrzeć go na tarce, albo zmiksować.
Włóż rozdrobniony czosnek do dużego słoika i zalej spritusem. Zostaw na 5 dni w międzyczasie potrząsając butelką.
Po wskazanym czasie odcedź eliksir i przelej go do buteleczek. Zostaw na kolejne 10 dni. Po tym czasie możesz sięgać po nalewkę nie tylko w razie przeziębienie, ale też prewencyjnie. Oczywiście pij go w małych ilościach.