Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewkę z czosnku tybetańscy mnisi mieli stosować od 7 wieku naszej ery, traktując ją jako jeden z ważniejszych leków. Stosowali ją nie tylko doraźnie, ale zapobiegawczo spodziewając się po niej długiego życia. Trudno określić czy to ona przyczyniła się do ich słynnej długowieczności, jednak warto po nią sięgać, aby wzmocnić organizm i wesprzeć układ odpornościowy.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Czosnek dokładnie obierz i przeciśnij przez praskę. Możesz również po prostu zetrzeć go na tarce, albo zmiksować.
Włóż rozdrobniony czosnek do dużego słoika i zalej spritusem. Zostaw na 5 dni w międzyczasie potrząsając butelką.
Po wskazanym czasie odcedź eliksir i przelej go do buteleczek. Zostaw na kolejne 10 dni. Po tym czasie możesz sięgać po nalewkę nie tylko w razie przeziębienie, ale też prewencyjnie. Oczywiście pij go w małych ilościach.