Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukiniowy sos warzywny słodko-kwaśny robię co roku. A w tym roku wzbogaciłam go o jeden składnik. O pędy bambusa. No i jest w tym roku bardziej gęsty.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5014
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13546
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5875
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7636
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5014
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13546
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5875
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7636
Składniki
Cukinię obrać, wydrążyć i pokroić w kostkę. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Dodać przyprawy.
Cebulę, czosnek , imbir i paprykę pokroić. Papryczkę chili pokroić drobno.
Dodać do cukinii i dusić dalej pod przykryciem. Gdy cebula rozgotuje się lekko , dodać koncentrat . Dodać pozostałe warzywa.
Uwaga! Nie wylewać soku z puszek. Sok dodać do cukinii. W soku ananasowym rozpuścić mąkę ziemniaczaną i dodać do sosu ciągle mieszając od dna.
Podawać z ryżem lub makaronem.
Pasteryzować 15 minut od zagotowania. Wyszło 12 słoików półlitrowych. Smacznego!!!