Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo dobra. Polecam. Przepis mam od naszego „nadwornego myśliwego”. Ja do tej pory gotowałam takie słoiki 3 razy, a te słoiki gotuje się tylko raz, 5 godzin.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1108
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 929
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1213
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1108
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 929
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1213
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 276
Składniki
Umyte, oczyszczone i osuszone mięso pokroić w kawałki ok. 3cm, tak jak na gulasz. Mięso wymieszać z solą, czosnkiem, pieprzem, cukrem, kolendrą i żelatyną. Wstawić do lodówki na ok. 20 min. Przygotować słoiki i nakrętki, które muszą być wyparzone. Do każdego słoika włożyć na dno listek laurowy i owoce jałowca. Napełniać słoiki mięsem do 3/4 ich wysokości. Do dużego garnka, na dno włożyć ściereczkę i włożyć słoiki. Słoiki nie powinny się dotykać. Nalać wody tak ponad nakrętni ok. 3 cm. Garnek postawić na ogniu i gotować 5 godzin. W trakcie gotowania uzupełniać wodę, nalewać wrzątek. Słoiki cały czas powinny być pod wodą. Następnie wyłączyć gaz i pozostawić garnek do całkowitego wystudzenia. Słoiki wstawić do lodówki, żeby powstała galaretka. Słoików nie trzeba przechowywać w lodówce. Mięso, powstały smalec i galaretka są pyszne. Można zajadać na zimno, ale można też zagrzać i podawać np. z makaronem albo ryżem. Smacznego.