Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo dobra. Polecam. Przepis mam od naszego „nadwornego myśliwego”. Ja do tej pory gotowałam takie słoiki 3 razy, a te słoiki gotuje się tylko raz, 5 godzin.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11944
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 768
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 102
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2830
Polecam.
Odsłon: 503
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 753
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11944
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 768
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 102
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2830
Polecam.
Odsłon: 503
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 753
Składniki
Umyte, oczyszczone i osuszone mięso pokroić w kawałki ok. 3cm, tak jak na gulasz. Mięso wymieszać z solą, czosnkiem, pieprzem, cukrem, kolendrą i żelatyną. Wstawić do lodówki na ok. 20 min. Przygotować słoiki i nakrętki, które muszą być wyparzone. Do każdego słoika włożyć na dno listek laurowy i owoce jałowca. Napełniać słoiki mięsem do 3/4 ich wysokości. Do dużego garnka, na dno włożyć ściereczkę i włożyć słoiki. Słoiki nie powinny się dotykać. Nalać wody tak ponad nakrętni ok. 3 cm. Garnek postawić na ogniu i gotować 5 godzin. W trakcie gotowania uzupełniać wodę, nalewać wrzątek. Słoiki cały czas powinny być pod wodą. Następnie wyłączyć gaz i pozostawić garnek do całkowitego wystudzenia. Słoiki wstawić do lodówki, żeby powstała galaretka. Słoików nie trzeba przechowywać w lodówce. Mięso, powstały smalec i galaretka są pyszne. Można zajadać na zimno, ale można też zagrzać i podawać np. z makaronem albo ryżem. Smacznego.