Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiśnie w soku własnym pasteryzowane. Doskonałe do ciast. Pyszne do deserów. Idealne na zimowe wieczory.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 922
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4167
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 184
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 701
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3542
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 729
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 922
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4167
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 184
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 701
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3542
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 729
Składniki
Wiśnie płuczemy a następnie drylujemy. Zasypujemy cukrem - ilość zależy od tego jak kwaśne są wiśnie. Odstawiamy na ok. 3 godziny. W tym czasie owoce puszczą sok. Do słoików nakładamy wydrylowane wiśnie i zalewamy sokiem, który puściły. Zakręcamy. Pasteryzujemy 10-15 min. - w zależności od wielkości słoików i odstawiamy do góry dnem. Po wystudzeniu odstawiamy do spiżarni.