Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki w słoiczkach na zimę.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11864
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8527
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155325
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1157
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11864
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8527
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155325
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1157
Składniki
Surowe buraczki i paprykę ścieram w robocie kuchennym za pomocą tarczy do warzyw po koreańsku. Warzywa umieszczam w dużym garnku z grubym dnem. Do warzyw dodaję sól, paprykę w płatkach, czosnek, olej i miód. Dokładnie mieszam i pozostawiam na 3 godziny.
Po upływie 3 godzin( warzywa zmiękną i puszczą sok)stawiam garnek na ogniu i doprowadzam do zagotowania. Gotuję na małym ogniu pod przykryciem ,aż buraczki będą al dente (często mieszamy). Do półmiękkich warzyw dodaję ocet i koncentrat pomidorowy, mieszam, próbuję do smaku i gotuję jeszcze około 20 minut. Gorącą sałatkę nakładam do wyparzonych słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do ostudzenia.
Porada: Miód można zastąpić cukrem. Do buraczków dodałam domowy ocet porzeczkowy. Wy możecie dodać swój ulubiony.