Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki w słoiczkach na zimę.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40627
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1009
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 253
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3344
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40627
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1009
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 253
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3344
Składniki
Surowe buraczki i paprykę ścieram w robocie kuchennym za pomocą tarczy do warzyw po koreańsku. Warzywa umieszczam w dużym garnku z grubym dnem. Do warzyw dodaję sól, paprykę w płatkach, czosnek, olej i miód. Dokładnie mieszam i pozostawiam na 3 godziny.
Po upływie 3 godzin( warzywa zmiękną i puszczą sok)stawiam garnek na ogniu i doprowadzam do zagotowania. Gotuję na małym ogniu pod przykryciem ,aż buraczki będą al dente (często mieszamy). Do półmiękkich warzyw dodaję ocet i koncentrat pomidorowy, mieszam, próbuję do smaku i gotuję jeszcze około 20 minut. Gorącą sałatkę nakładam do wyparzonych słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do ostudzenia.
Porada: Miód można zastąpić cukrem. Do buraczków dodałam domowy ocet porzeczkowy. Wy możecie dodać swój ulubiony.