Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma lepszych owoców od naszych truskawek. Pachnących, w pięknym kolorze i słodkich od słońca. Taki truskawkowy kompot smakuje...brak słów, jest najlepszy. Kardamon doskonale dopełnia odczucia smakowe.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2614
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 758
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2614
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 758
Składniki
Truskawki umyć, pozbawić szypułek i włożyć do garnka. Dodać wodę i cukier. Zagotować. Owoce puszczą sok.Trzeba uważać, żeby nie rozgotować owoców, ale też nie pozostawić owoców surowych. Dodać kardamon. Gorące truskawki przełożyć - przelać do czystych, wyparzonych słoików. Zakręcić dobrze pokrywkę i słoik ustawić do góry dnem. Pozostawić do wystudzenia. Przechowywać najlepiej w chłodnym miejscu. Przed podaniem, do kompotu trzeba dodać przegotowanej wody, bo jest bardzo esencjonalny. Smacznego.