Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze korzystamy ze sprawdzonego przepisu. Tym razem skorzystaliśmy z innego, równie dobrego. Polecamy ;)
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1298
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 607
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 461
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 106
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1298
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 607
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 461
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 106
Składniki
Buraki, marchew, pietruszkę obieramy, kroimy na plastry. Chrzan oczyszczamy, kroimy na kawałki (julenka). Czosnek obieramy, tzn. nożem go „spłaszczamy, wtedy łatwiej brać. Warzywa przekładamy do naczynia z kamionki (wcześniej wyparzonego), dodajemy szklankę kwasu z ogórków, przyprawy, zalewamy letnią wodą. Naczynie zakrywamy gazą i odstawiamy na 5-6 dni. Powstały kożuch usuwamy, kwas przecedzamy przez drobne sito. W lodówce możemy go przechowywać maksymalnie do 6 miesięcy.