Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze korzystamy ze sprawdzonego przepisu. Tym razem skorzystaliśmy z innego, równie dobrego. Polecamy ;)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1886
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3843
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3596
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 415
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1886
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3843
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3596
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 415
Składniki
Buraki, marchew, pietruszkę obieramy, kroimy na plastry. Chrzan oczyszczamy, kroimy na kawałki (julenka). Czosnek obieramy, tzn. nożem go „spłaszczamy, wtedy łatwiej brać. Warzywa przekładamy do naczynia z kamionki (wcześniej wyparzonego), dodajemy szklankę kwasu z ogórków, przyprawy, zalewamy letnią wodą. Naczynie zakrywamy gazą i odstawiamy na 5-6 dni. Powstały kożuch usuwamy, kwas przecedzamy przez drobne sito. W lodówce możemy go przechowywać maksymalnie do 6 miesięcy.