Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze korzystamy ze sprawdzonego przepisu. Tym razem skorzystaliśmy z innego, równie dobrego. Polecamy ;)
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 49
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 37
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 22
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 49
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 37
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 22
Składniki
Buraki, marchew, pietruszkę obieramy, kroimy na plastry. Chrzan oczyszczamy, kroimy na kawałki (julenka). Czosnek obieramy, tzn. nożem go „spłaszczamy, wtedy łatwiej brać. Warzywa przekładamy do naczynia z kamionki (wcześniej wyparzonego), dodajemy szklankę kwasu z ogórków, przyprawy, zalewamy letnią wodą. Naczynie zakrywamy gazą i odstawiamy na 5-6 dni. Powstały kożuch usuwamy, kwas przecedzamy przez drobne sito. W lodówce możemy go przechowywać maksymalnie do 6 miesięcy.