Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze korzystamy ze sprawdzonego przepisu. Tym razem skorzystaliśmy z innego, równie dobrego. Polecamy ;)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1837
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8403
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 779
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253911
Polecam.
Odsłon: 1498
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1837
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8403
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 779
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253911
Polecam.
Odsłon: 1498
Składniki
Buraki, marchew, pietruszkę obieramy, kroimy na plastry. Chrzan oczyszczamy, kroimy na kawałki (julenka). Czosnek obieramy, tzn. nożem go „spłaszczamy, wtedy łatwiej brać. Warzywa przekładamy do naczynia z kamionki (wcześniej wyparzonego), dodajemy szklankę kwasu z ogórków, przyprawy, zalewamy letnią wodą. Naczynie zakrywamy gazą i odstawiamy na 5-6 dni. Powstały kożuch usuwamy, kwas przecedzamy przez drobne sito. W lodówce możemy go przechowywać maksymalnie do 6 miesięcy.