Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalewa do ogórków siostry Anastazji jest delikatna i uniwersalna. Jej wyjątkowość tkwi w starannie dobranych proporcjach wody, octu i cukru. Wystarczą jedynie podstawowe składniki, które znajdziesz z pewnością w swoim domu. Ta zalewa może stanowić świetną bazę do dalszych eksperymentów z przetworami – wystarczy dodać ulubione przyprawy i cieszyć się wyjątkowym smakiem ogórków. Świetnie sprawdzi się tu curry, ostra papryka czy rozmaryn. Warzywa pozostają chrupkie i soczyste przez bardzo długi czas, dzięki zalewaniu zimną zalewą, która nie powoduje parzenia warzyw.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 30
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8614
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 878
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 30
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8614
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 878
Składniki
Do dużego garnka wlej wodę i ocet. Dodaj cukier i sól, a następnie dobrze wymieszaj. Podgrzewaj zalewę do momentu zagotowania, ciągle mieszając, by przyprawy się rozpuściły. Gotuj całość przez kilka minut. Zdejmij garnek z ognia i przestudź.
Zalewa do ogórków siostry Anastazji będzie gotowa do zalania warzyw po całkowitym ostygnięciu. Świetnie pasuje nie tylko do ogórków, ale także cukinii, papryki czy innych warzyw.