Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalewa do ogórków siostry Anastazji jest delikatna i uniwersalna. Jej wyjątkowość tkwi w starannie dobranych proporcjach wody, octu i cukru. Wystarczą jedynie podstawowe składniki, które znajdziesz z pewnością w swoim domu. Ta zalewa może stanowić świetną bazę do dalszych eksperymentów z przetworami – wystarczy dodać ulubione przyprawy i cieszyć się wyjątkowym smakiem ogórków. Świetnie sprawdzi się tu curry, ostra papryka czy rozmaryn. Warzywa pozostają chrupkie i soczyste przez bardzo długi czas, dzięki zalewaniu zimną zalewą, która nie powoduje parzenia warzyw.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19952
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 508
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 562
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6984
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244032
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19952
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 508
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 562
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6984
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244032
Składniki
Do dużego garnka wlej wodę i ocet. Dodaj cukier i sól, a następnie dobrze wymieszaj. Podgrzewaj zalewę do momentu zagotowania, ciągle mieszając, by przyprawy się rozpuściły. Gotuj całość przez kilka minut. Zdejmij garnek z ognia i przestudź.
Zalewa do ogórków siostry Anastazji będzie gotowa do zalania warzyw po całkowitym ostygnięciu. Świetnie pasuje nie tylko do ogórków, ale także cukinii, papryki czy innych warzyw.