Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalewa do ogórków siostry Anastazji jest delikatna i uniwersalna. Jej wyjątkowość tkwi w starannie dobranych proporcjach wody, octu i cukru. Wystarczą jedynie podstawowe składniki, które znajdziesz z pewnością w swoim domu. Ta zalewa może stanowić świetną bazę do dalszych eksperymentów z przetworami – wystarczy dodać ulubione przyprawy i cieszyć się wyjątkowym smakiem ogórków. Świetnie sprawdzi się tu curry, ostra papryka czy rozmaryn. Warzywa pozostają chrupkie i soczyste przez bardzo długi czas, dzięki zalewaniu zimną zalewą, która nie powoduje parzenia warzyw.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3749
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 377
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3749
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 377
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 696
Składniki
Do dużego garnka wlej wodę i ocet. Dodaj cukier i sól, a następnie dobrze wymieszaj. Podgrzewaj zalewę do momentu zagotowania, ciągle mieszając, by przyprawy się rozpuściły. Gotuj całość przez kilka minut. Zdejmij garnek z ognia i przestudź.
Zalewa do ogórków siostry Anastazji będzie gotowa do zalania warzyw po całkowitym ostygnięciu. Świetnie pasuje nie tylko do ogórków, ale także cukinii, papryki czy innych warzyw.