Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalewa do ogórków siostry Anastazji jest delikatna i uniwersalna. Jej wyjątkowość tkwi w starannie dobranych proporcjach wody, octu i cukru. Wystarczą jedynie podstawowe składniki, które znajdziesz z pewnością w swoim domu. Ta zalewa może stanowić świetną bazę do dalszych eksperymentów z przetworami – wystarczy dodać ulubione przyprawy i cieszyć się wyjątkowym smakiem ogórków. Świetnie sprawdzi się tu curry, ostra papryka czy rozmaryn. Warzywa pozostają chrupkie i soczyste przez bardzo długi czas, dzięki zalewaniu zimną zalewą, która nie powoduje parzenia warzyw.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 98
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101278
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5801
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 98
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101278
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5801
Składniki
Do dużego garnka wlej wodę i ocet. Dodaj cukier i sól, a następnie dobrze wymieszaj. Podgrzewaj zalewę do momentu zagotowania, ciągle mieszając, by przyprawy się rozpuściły. Gotuj całość przez kilka minut. Zdejmij garnek z ognia i przestudź.
Zalewa do ogórków siostry Anastazji będzie gotowa do zalania warzyw po całkowitym ostygnięciu. Świetnie pasuje nie tylko do ogórków, ale także cukinii, papryki czy innych warzyw.