Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalewa do ogórków siostry Anastazji jest delikatna i uniwersalna. Jej wyjątkowość tkwi w starannie dobranych proporcjach wody, octu i cukru. Wystarczą jedynie podstawowe składniki, które znajdziesz z pewnością w swoim domu. Ta zalewa może stanowić świetną bazę do dalszych eksperymentów z przetworami – wystarczy dodać ulubione przyprawy i cieszyć się wyjątkowym smakiem ogórków. Świetnie sprawdzi się tu curry, ostra papryka czy rozmaryn. Warzywa pozostają chrupkie i soczyste przez bardzo długi czas, dzięki zalewaniu zimną zalewą, która nie powoduje parzenia warzyw.
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 108
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 443
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 186
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 115
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 337
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 108
Sos wieprzowy ugotowany ze ścinek mięsa z obróbki szynki i schabu, doprawiony...
Odsłon: 443
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 186
Świetnie na nie nadają się, mocno wyrośnięte ogórki, z którymi nie wiadomo, c...
Odsłon: 115
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 337
Składniki
Do dużego garnka wlej wodę i ocet. Dodaj cukier i sól, a następnie dobrze wymieszaj. Podgrzewaj zalewę do momentu zagotowania, ciągle mieszając, by przyprawy się rozpuściły. Gotuj całość przez kilka minut. Zdejmij garnek z ognia i przestudź.
Zalewa do ogórków siostry Anastazji będzie gotowa do zalania warzyw po całkowitym ostygnięciu. Świetnie pasuje nie tylko do ogórków, ale także cukinii, papryki czy innych warzyw.