Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z tęsknoty za latem i smakiem malin... Pyszna na ciepło, wspaniała jako chłodnik w upalne dni.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 470
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 169
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 470
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 169
Składniki
Maliny zalać wodą, gotować 1/2 godziny, przestudzić chwilę. Zmiksować.
Proszek budyniowy rozrobić w szklance mleka, dodać do zmiksowanych, wrzących owoców. Dodać cukier waniliowy i zwykły - ten drugi według smaku - przetworzone maliny są kwaśne. Pogotować kilka minut.
Na zdjęciu podane z makaronem. Zupę można także wykonać z kompotu malinowego.
Smacznego. :)