Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z tęsknoty za latem i smakiem malin... Pyszna na ciepło, wspaniała jako chłodnik w upalne dni.
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 618
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 478
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 17077
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 618
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 478
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 17077
Składniki
Maliny zalać wodą, gotować 1/2 godziny, przestudzić chwilę. Zmiksować.
Proszek budyniowy rozrobić w szklance mleka, dodać do zmiksowanych, wrzących owoców. Dodać cukier waniliowy i zwykły - ten drugi według smaku - przetworzone maliny są kwaśne. Pogotować kilka minut.
Na zdjęciu podane z makaronem. Zupę można także wykonać z kompotu malinowego.
Smacznego. :)