Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z tęsknoty za latem i smakiem malin... Pyszna na ciepło, wspaniała jako chłodnik w upalne dni.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5021
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419351
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5021
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419351
Składniki
Maliny zalać wodą, gotować 1/2 godziny, przestudzić chwilę. Zmiksować.
Proszek budyniowy rozrobić w szklance mleka, dodać do zmiksowanych, wrzących owoców. Dodać cukier waniliowy i zwykły - ten drugi według smaku - przetworzone maliny są kwaśne. Pogotować kilka minut.
Na zdjęciu podane z makaronem. Zupę można także wykonać z kompotu malinowego.
Smacznego. :)