Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwa, szybka, dobra jako danie awaryjne dla niespodziewanych gości
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 152
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 152
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Pieczarki oczyścić i obgotować 10 minut w wodzie z dodatkiem soli i połowy cytryny, później zahartować w zimnej wodzie, jaja ugotować na twardo. Następnie posiekaćwszystko w drobną kostkę, połączyć z majonezem, wymieszać, można dodać szczypiorek lub zieloną pietruszkę, do bardziej wypasionej wersji można dodać kukurydzę, ale ja wolę w podstawowej wersji