Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie.smaczne,troszke pikantne ;)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34639
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 180
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3849
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34639
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 180
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3849
Składniki
Przygotowanie
W rondelku przesmazyc pokrojona cebule,czosnek,imbir.Nast dodac marchewka pokrojona w plasterki,ale poprzednio usunac slodki miaz.Ugotowac ryz bez soli,(przelac przez sitko i pozostawic do okapania)W innym garnuszku gotowac piers,tak dlugo az bedzie mozna kawalki rozdzielac widelcem,
Wrzucic marchewke do cebuli ,dodac mrozony groszek,Dusic to az marchew bedzie miekka.Nast wrzucic do tego pokrojona widelcem piers.Do rondelka wlac troszke oleju i wbic jajko ,szybko mieszac.Wlac to do reszty.
Wrzucic ugotowany ryz do zasmazki ,wsypac 1lyzeczke soli,pieprz(bardzo duzo,pieprz daje ten superowy smak).Deliktanie wymieszac uwazajac zeby ryz sie nie zepsul.