Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka wielowarzywna o smaku słodko - kwaśnym na zimę. Sałatka jest idealna do dań głównych. Polecam.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 713
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 713
Składniki
Kapustę szatkujemy, marchew obraną ze skórki trzemy przez duże oczka. Obrane cebule kroimy w piórka, ogórki szatkujemy w plasterki (ogórków nie obieramy ze skórki),wymyte, pozbawione pestek papryki kroimy w paski. Dodajemy sól i cukier, wszystkie składniki mieszamy. Wlewamy oliwę i ocet i ponownie mieszamy. Sałatkę zakrywamy i odstawiamy na 2 godziny. Po dwóch godzinach ponownie mieszamy i wkładamy do słoików. Do każdego słoika wlewamy sok powstały z warzyw. Słoiki szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy 15 - 20 minut od momentu wrzenia wody. Sałatkę po pasteryzacji studzimy i ostudzone słoiki wynosimy do piwnicy. Smacznego!!!