Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka, efektowna i przede wszystkim smakowita - przyjęła się na imprezkach i zagościła w menu na stałe;)
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Brokuły gotować w osolonej wodzie kilka minut, niezbyt długo - żeby nie były zbyt miękkie. Odcedzić, ostudzić. Ułożyć schłodzone brokuły na dużym płaskim talerzu po "brzegu". Fasolę odcedzić,przepłukać wodą, osuszyć na papierowym ręczniku. Przesypać na środek talerza. Ser feta pokroić w kostkę (do tej sałatki może być Favita - lubię jej smak - a,że składników sałatki się nie miesza, to i feta z Favity się nie "rozpuszcza") Kostki fety ułożyć na fasolce.
Dip:Jogurt połączyć z majonezem, dodać rozgnieciony czosnek. Doprawić do smaku, polać całość sałatki. Sałatkę można podawać samą bądź w zestawie z półmiskiem wędlin lub mięs.
p.s. ilość czosnku w dipie uzależniona od wielkości ząbków i upodobań Smakerów;)