Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sałatkę robi się bardzo szybko i jest bardzo prosta ale i smaczna!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Pierś z kurczaka podsmażyć dopirawiając tylko czosnkiem w proszku i szczyptą soli, do dużego garnka/pojemnika wsypać pokruszone zupki chińskie dodając całą ich zawartość tj. pszyprawę oraz tłustą przyprawę (zupek nie zalewamy wrzątkiem, nie goujemy- MAJĄ BYĆ SUROWE), do zupek dodajemy podsmażoną pierś z kurczaka, puszkę kukurydzy i fasoli, rzodkiew, ogórek oraz pokrojoną w miarę drobno kapustę pekińską! Przygotowanie sosu: do kubeczka wlać ok.5 łyżek majonezu oraz pół kubeczka jogurtu/śmietany do całości dodać wyciśniętych 5 ząbków czosnku. Następnie sosem zalewamy sałatkę, musi postać ok 1,5 godz w lodówce by makaron z zupek chińskich nasiąkł (i zmiękł) sosem i innymi produktami, POLECAM sałatka naprawde pyszna!Z niedowieżaniem że można zjeść sałatkę z zupek chińskich.