Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Ziemniaki wyszorowac, wlozyc do wrzacej osolonej wody i gotowac 15 minut, az beda lekko miekkie. Odcedzic, poczekac 5 minut, by nieco przestygly. Obrac ze skory i pokroic na plasterki. Cebule obrac i drobno posiekac. Zagotowac bulion z octem, musztarda i oliwa. Zdjac z ognia , przyprawic sola i pieprzem. Wlac sok z cytryny , dodac (najlepiej jeszcze cieple) ziemniaki, wymieszac. Najlepsza do roznych rodzajow mies i kielbas.