Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z czerwonej kapusty, jabłka i cebuli to doskonała propozycja na zdrowy i smaczny dodatek do dań głównych. Świetnie komponuje się z rybą oraz pieczonym i duszonym mięsem. Jest lekka, sycąca i niesamowicie smaczna - jak z najlepszej restauracji w mieście. Po ten przepis mogą sięgnąć bez obaw osoby będące na diecie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 126
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3796
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 233
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 208
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 126
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3796
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 233
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 208
Składniki
Czerwoną kapustę ścieramy na tarce lub cieniutko kroimy nożem. Porządnie solimy i odstawiamy w chłodne miejsce na około 30 minut.
Cebulę obieramy i drobno siekamy.
Jabłka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, dzielimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na cienkie plasterki.
Posiekaną cebulę i skrojone jabłka dodajemy do kapusty. Surówkę doprawiamy oliwą, solą i pieprzem. Całość mieszamy.
Surówkę z czerwonej kapusty serwujemy jako dodatek do dań głównych.