Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy na świecie vinaigrette jaki miałam okazję spróbować. Prosto z Francji!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3271
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 195
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 79
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3271
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 195
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 79
Składniki
W shakerze lub słoiku z pokrywką wymieszać, a nwet "wytrzepać" wszystkie składniki (czosnek powinien być przeciśnięty przez wyciskacz lub drobno pokrojony). Spróbować. W smaku sos powinien być lekko słodki, bez zbyt ostrego posmaku octu. Ja dodaję szczyptę soli i cukru, ale zawsze próbuję i ewentualnie dorzucam czegoś. Nie powinno się też czuć zbyt mocno samu oleju. Polać tym sałatę, pomidory, buraki w kostkę, startą marchewkę itp. Resztę sosu z talerza pozbierać chlebkiem. Pycha!