Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest bardzo lekka i świeża mimo że w jej skład wchodzi masło. Ono wprawdzie dodaje kalorii , ale zarazem jest tym czarodziejskim składnikiem, którego nikt nie wyczuwa bezpośrednio a który powoduje, że sałatka jest smaczna kremowa i puszysta . Smacznego ))))
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3007
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3007
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Jest kilka sposobów postępowania - możemy wszystkie składniki zetrzeć na tarce bezpośrednio do salaterki ( istnieje ryzyko ubrudzenia brzegów miseczki ), lub zetrzeć składniki oprócz masła do osobnych naczyń, i delikatnie przełożyć do tego właściwego - tak aby nie uklepać składników i nie ubrudzić naczynia. Masło musi być zawsze starte bezpośrednio , bo jak się rozmrozi to go już nigdzie nie przełożymy .Można również wszystko po kolei zetrzeć na duży talerz i powstawanie z tego taki fajny kopiec
Cebulę posiekaj drobno Tuńczyka odcedź i rozdrobnij delikatnie Oddziel żółtka od białek TYLKO żółtka ścieramy na drobnych oczkach Białka, ser, masło , ścieramy na grubych oczkach
Do salaterki wkładamy po kolei : 1. białka 2. 1/2 tuńczyka 3. 1/2 sera 4. majonez 5. cebulkę 6. 1/2 tuńczyka 7. masło starte bezpośrednio 8. 1/2 sera 9. majonez 10. żółtka Dekorujemy wg uznania