Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na sałatkę warzywną do słoików z kapusty, ogórków i papryki. Smaczna idealnie pasuje jako dodatek do jesienno-zimowych obiadów i nie tylko.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 129
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 86
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 129
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 86
Składniki
Kapustę szatkujemy, ogórki kroimy w plastry. Przekładamy do miski i zasypujemy 4 łyżkami soli. Odstawiamy na godzinę.
Do drugiej miski ścieramy na tarce o dużych oczkach marchewkę. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka oraz paprykę pokrojoną w paski. Zasypujemy 2 łyżkami soli i odstawiamy na godzinę.
Po godzinie odlewamy z warzyw wodę i łączymy je razem. Dokładnie mieszamy i napełniamy słoiki.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy przyprawy, cukier i doprowadzamy do wrzenia. Następnie wlewamy zalewę do słoików. Przyprawy rozkładamy po równo w każdym słoiku.
Słoiki pasteryzujemy w garnku. Garnek wykładamy ściereczką, wkładamy słoiki i zalewamy wodą. Gotujemy przez 15 minut. Następnie słoiki wykładamy do góry dnem do ostygnięcia. Gotowe…