Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu , smaczna i aromatyczna.
Deska do krojenia , nóż, salaterka
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 29
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 31
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 663
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 126
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 29
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 31
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 663
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 126
Składniki
Brokuł umyć , obrać na różyczki, ugotować. Batat obrać , ugotować. Jajka ugotować na twardo , obrać. Wystudzony brokuł umieścić w salaterce. Kapary osączyć z zalewy , dodać.
Jajka pokroić w kostkę , dodać.
Papryki umyć , pokroić w kostkę , dodać.
Batat pokroić w kostkę , dodać.
Doprawić solą , pieprzem, przyprawą do sałatek, wymieszać , pozostawić w lodówce 1 godzinę aby smaki się wymieszały.
Podawać porcje polane oliwą z oliwek, lub obok umieścić kleksy z majonezu i przed jedzeniem wymieszać.