Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta popularna niemiecka potrawa łączy w sobie pikantny smak kiełbasy z chrupiącą kalarepką i delikatnym słodkim pomidorem. Przez dodanie do niej delikatnego musztardowego sosu, otrzymamy pyszną mieszankę smaków i konsystencji.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2527
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3858
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 708
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8874
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2527
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3858
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 708
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8874
Składniki
Kalarepkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Kiełbasę kroimy w ćwiartki. Pomidora kroimy w grube plastry, które kroimy w ćwiartki.
Tak przygotowaną kiełbasę łączymy z pomidorem i kalarepką. Całość przekładamy na podłużny talerz.
Olej wlewamy do miseczki, dodajemy do niego musztardę, ocet balsamiczny i szczyptę soli.
Składniki dokładnie ze sobą łączymy.
Tak przygotowanym sosem polewam sałatkę.
Całość posypujemy poszatkowanym szczypiorkiem.
Smacznego !!!
;-D
;-)))