Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta popularna niemiecka potrawa łączy w sobie pikantny smak kiełbasy z chrupiącą kalarepką i delikatnym słodkim pomidorem. Przez dodanie do niej delikatnego musztardowego sosu, otrzymamy pyszną mieszankę smaków i konsystencji.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 139
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 435
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 139
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 435
Składniki
Kalarepkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Kiełbasę kroimy w ćwiartki. Pomidora kroimy w grube plastry, które kroimy w ćwiartki.
Tak przygotowaną kiełbasę łączymy z pomidorem i kalarepką. Całość przekładamy na podłużny talerz.
Olej wlewamy do miseczki, dodajemy do niego musztardę, ocet balsamiczny i szczyptę soli.
Składniki dokładnie ze sobą łączymy.
Tak przygotowanym sosem polewam sałatkę.
Całość posypujemy poszatkowanym szczypiorkiem.
Smacznego !!!
;-D
;-)))